Blockchain

Bitcoin-pris återhämtar sig, motstånd på $ 11.000

Ryssland föreslår ett lagförslag som kategoriserar Bitcoin och krypto som egendom
Binance förbjudet i Ryssland
En räkning i Israel kan se Bitcoin och krypto klassificeras som valutor
Bitcoin-priset studsar tillbaka, snäpper tillbaka till trenden och vänder snäpp i början av denna vecka. Från trackers har BTC / USD-paret minskat förluster men galopperar före ETH.

Krypto som valuta?
Mitt i optimism är nyheter från Israel.

Enligt en lokal rapport lade fyra medlemmar från Knesset – Israels lagstiftande organ fram ett lagförslag den 22 september. Om det antas kommer regeln att förändra det sätt på vilket kryptovalutor beskattas avsevärt.

Relaterade inlägg
Bitcoin Miners distribuerar innehav av kryptotillgångar och fiatreserver som strategier för att säkra risker
Hitman för bitcoin: Nevada-kvinnan betalade påstås mörkern mördare $ 5K i BTC för att döda ex-make
Bitcoin-förutsägelse: tjurar ökar till 12 000 dollar
Bitcoins realiserade tak har ökat med mer än 50 procent eller 43 miljoner dollar

Närmare bestämt syftar lagförslaget till att ändra digitala tillgångars klassificering från fastighet till valuta enligt landets inkomstskattförordning.

Detta ska lyfta skattetrycket för myntinnehavare som för närvarande betalar 25 procent som skatt på kapitalvinster. Om Bitcoin (och kryptovalutor) betraktas som valutor kommer kapitalvinsterna att sjunka till 15 procent.

Staten Israel kan vara bland ledarna inom digitala valutor. Om det bara erkänner användningen av blockchain som en valuta för allt. Det är just under denna period då den ekonomiska framtiden är oklar. Det är möjligt att främja digitala betalningsalternativ på grund av det sociala avstånd som har tvingats på oss.

Rysslands strikta förslag

I Ryssland ingavs ett radikalt förslag från finansministeriet till statsduman – parlamentet den 24 september. Kontroversiellt, finansministeriet anser förvånansvärt kryptovalutor som verktyg för penningtvätt och finansiering av terrorism.

Följaktligen föreslår den att innehavare ska lämna in något innehav över 1300 $ eller (100K rubel) till skattemyndigheterna.

Misslyckande lockar en fängelse på upp till tre år. Det mjukare alternativet kommer att vara tvångsarbete som straff. Den enda goda nyheten som detta förslag har är klassificeringen av Bitcoin och krypto som egendom.

Detta är dock för att bana väg för skattemyndigheter som kan fortsätta att ta ut kapitalvinster.

Binance förbjuden
Samma dag förbjöds Binance – världens största kryptovalutautbyte av Roskomnadzor.

Förvirrande, byrån säger att webbplatsens hemsida främjar köp och försäljning av Bitcoin. Det är andra gången på tre månader som byrån svartlistar Binance.

Bitcoin-prisförutsägelse
Bitcoin-prisdiagram efter handelsvy för 26 september
Bitcoin-prisdiagram efter handelsvy
Bitcoin-priset svänger mellan baisseartat och neutralt baserat på ljusstakearrangemang och tekniska indikatorer.

Under den sista handelsdagen har BTC återhämtat förluster mot USD och är platt. Det överträffar dock ETH i dagliga och veckodiagram.

Ljusstakearrangemang i det dagliga diagrammet antyder styrka på omedelbar sikt.

Det finns ett dubbelt stapelhäftigt reverseringsmönster från 61,8 och 78,6 procent Fibonacci retracement-nivå från juli till september.

Eftersom priserna är tillbaka över mitten BB, kommer tjurar sannolikt att stiga högre på omedelbar sikt.

Starka likvidationsnivåer förväntas uppgå till 11 200 $ och 11 500 $. Det här är 3 september toppar. En skarp, hög volymavbrott över denna nivå kommer att upphäva den försöksförsöken den 1 och 2 september och förmodligen banar väg för tjurar att testa om $ 12 500.

BTC / USD tekniska indikatorer
Support ligger mellan 10 100 $ och 10 400 $
Motståndet är $ 11.000 och $ 11.500.
De flesta handlare (88 procent) är hausse från sentimentanalys.