Et løb mod nul ‘: Med Hashrate i skyerne er Bitcoin Mining mindre rentabel end nogensinde

Rentabiliteten for Bitcoin-minedrift er i kælderen, når man ser lavtider i 2020.

Omvendt er Bitcoins hashrate steget gennem 2020, drevet delvis af minedrift, der finansierer ny hardware for at øge deres drift.
Bitcoins hashrate har taget en dukkert, da Kinas våde sæson slutter, men minedriftspersonale forudsiger, at dette kun vil være midlertidigt, og det har kun forbedret fortjenstmargenerne så meget.

Overskud på Bitcoin-minedrift har været bunden i 2020.

I meget af året har kryptokurrency været mindre rentabel at mine end nogensinde. Og det er fordi Bitcoins kollektive hashrate – eller hvor meget computerkraft der pulserer gennem netværket – er steget til fortløbende højdepunkter i år.

Ifølge det nordamerikanske Bitcoin-mineselskab Luxors hashpriceindeks udvinder minearbejdere 0,096 $ for hver terahash, de producerer (før den nylige prisstigning var den stadig lavere på cirka 0,08 $). Denne gang for tre år siden kunne minearbejdere forvente at tjene omkring $ 1,40. Deres indtægter i oktober 2019, skønt flere størrelsesorden mindre end det, de rakede i løbet af 2017’s markedsmani, var stadig det dobbelte af dagens pengestrømme til $ 0,16.

Kommer ind i 2020, producerede minearbejdere ca. 90 ekshash et sekund (eller 83.000.000.000.000.000.000 kryptografiske numre i sekundet i et forsøg på at generere nye blokke). Nu producerer de cirka 124 EH / s efter at have nået en all-time high på 157 EH / s i midten af ​​oktober.

Bitcoin-minedrift er en ressourcekræft, så naturligvis aftager indtægtsmargenerne et år, hvor Bitcoins hashrate eksploderer. Og ASIC-finansiering kan stort set være skylden.

Den praksis, hvorved store operationer kan optage lån til bulk-order nyere hardware, oversvømmer netværket med frisk hashrate. Den kraftige stigning i hashrate har betydet mere konkurrence end nogensinde for det digitale guldfeber – og med færre bits at gå rundt har mindre minearbejdere problemer med at følge med.

Bitcoins hashrate- og minedriftsindtægter er omvendt proportionale

Luxor Mining-pooloperatør Ethan Vera fortalte CoinDesk, at den anæmiske minearbejde er et direkte resultat af Bitcoins voksende hashrate, dens relativt stillestående pris og lavere transaktionsgebyrer end normalt.

I henhold til Luxors indeks hviler det 7-dages hashrat-gennemsnit i øjeblikket på 124 udskiftninger et sekund, og Vera sagde, at dette “i vid udstrækning skyldes, at Bitmain S19s og Whatsminer M30s leveres til markedet i store mængder.”

Det er naturligvis ikke usædvanligt, at minerindtægter falder, når hashrate går lodret. Men Bitcoins fantastiske stigning i hashrate i 2020, en stigning på næsten 30% i år, er resultatet af accelererede investeringer i branchen. Meget af denne vækst kommer fra ASIC-finansiering, hvor minearbejdere optager lån for at købe det bedste nye generation af udstyr til minedrift.

Minedriftfinansieringsindustrien, befolket af nøgleaktører som Blockfills, Arctos, BlockFi, SBI, DCG og Galaxy Digital, fortsætter med at vokse. Øget konkurrence har ført til lavere renter, sagde Vera, hvor nogle minearbejdere er i stand til at sikre sub 10% rentelån. For bare et år siden var den fælles sats 20%.

”En række nordamerikanske virksomheder har været i nyhederne for nylig for store hardwarekøb, især RIOT Blockchain og Bitfarms. Støberi er også dukket op for nylig og tilbyder finansieringsmuligheder for ASIC-minearbejdere, ”fortalte Thomas Heller, COO for minemediefirmaet HASHR8, CoinDesk.

Senest rapporterede CoinDesk om Marathon Patent Groups køb af 10.000 Antminer s-19’er, som kunne pumpe anslået 1,1 udstødninger i mineselskabets drift. Dette er Marathons andet bulk-køb fra Bitmain i år, efter at det har hentet 10.500 ASIC’er til $ 23 millioner i en aftale med Bitmain i august.

Stephen Barbour, hvis firma Upstream Data leverer minerigge til olieborere, der kører på udluftet naturgas, ser dette som skadeligt for Bitcoin-minedriftens kort-til-nær-sigt-sundhed. I nogle tilfælde fortalte han CoinDesk, at de store spillere ikke altid er optimeret til rentabilitet, fordi de har økonomiske puder.

“Disse fyre kan leje en gammel mine ud, operere med tab og derefter rekapitalisere,” fortalte han CoinDesk, idet han henviste til disse firmaers evner til at optage nye lån eller opsøge nye investorer, når de har brug for at finansiere økonomien.

Et kig på en sådan virksomhed, RIOT Blockchain, gør Barbours pointe. Det børsnoterede selskab købte tusindvis af ASIC’er i år i en herculean (hvis quixotic) indsats for at firedoble sin hashrate