Sanningen om Bitcoins ökande effekt av dess brist

Den digitala tillgångsindustrin är två veckor in i årets sista kvartal, och de hausseartade klockorna börjar ringa för Bitcoin.

Efter en ganska nedslående start på oktober har den största digitala tillgången lyckats ta fart och nå en stark position över $ 11.000.

Medan vissa förespråkare kan förbli hausse i rymden av oändliga skäl, har Bitcoins leveransstruktur 2020 registrerat enorma förändringar som kan indikera den ökande effekten av dess brist.

Just nu är utbudskomprimeringen av Bitcoin en viktig pratpunkt på grund av skillnaden för närvarande när det gäller 2019, då Bitcoin låg på en liknande prispunkt. Ovanstående diagram indikerar att det aktiva utbudet för närvarande skärper, med mer än 63% av utbudet vilande det senaste året.

En annan viktig faktor i spelet är fortfarande Bitcoin Days Destroyed, som står för den uppskattade transaktionsvolymen eller ‘hastigheten på pengar’ som flyter i Bitcoin. Just nu halveras BDD jämfört med sin stående tillbaka 2019, vilket antyder de ökade nivåerna av HODLing.

Dessutom hjälper ökningen av unika adresser också berättelsen men den föränderliga makroekonomiska bakgrunden kommer möjligen att göra stor skillnad för Bitcoin under resten av 2020.

Bitcoin, Supply Compression, makroekonomisk bakgrund; Var är det gemensamma?

För att täcka en gemensam bas är det traditionella finansiella landskapet under intensiv granskning, som samlar möjlig inflation och förnedrande BNP. Enligt en färsk rapport närmar sig Bank of England för närvarande andra bankinstitut om de är redo att införa negativa räntor.

Det skulle vara första gången på 326 år att bankerna kommer att drabbas av negativa räntor som avsevärt kommer att skada lönsamheten för ackrediterade bankinstitut. Mitt i en sådan ekonomisk oro övervägde även den amerikanska centralbanken ”nära” nollräntor. Nollräntor devalverar indirekt nationens valuta och det skulle saknas utländska investeringar.

Även om det är lite vilseledande att gå med prickarna direkt till Bitcoins vinst, fanns det inte mycket emot det heller. Med stora institutioner som värmer upp tanken på att investera i den digitala tillgången, ger Bitcoins starka referens för närvarande bara resten av marknaden ytterligare ett alternativ att säkra mot en potentiell ekonomisk kollaps.